Asja Rizvić genoot haar muzikale opleiding in Zagreb en Wenen. Ze studeerde aan de Academy of Music in Zagreb en studeerde verder aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen. Ze studeerde af als Master in de muziek aan de Academy of Music in Zagreb. In 2012 ontving ze van haar thuisstad Rijeka de studiebeurs van ‘Getalenteerde student’.

Leraar

Rizvić heeft meerdere jaren ervaring als leraar piano en begeleider aan muziekscholen in Kroatië. Ze was werkzaam als leraar piano en pianobegeleider aan de Ivan Matetić Ronjgov muziekschool in Rijeka en de Blagoje Bersa muziekschool in Zagreb. Momenteel is ze verbonden als leerkracht piano aan de Muziekacademie Borgerhout.

Asja ontwikkelde zich verder voor pianopedagogie aan The Gorin Institute en volgde masterclasses bij gerenommeerde pianisten en pedagogen. Rizvić’s leerlingen wonnen succesvol prijzen op internationale pianowedstrijden.

Pianist

Rizvić trad op met orkest en speelde talrijke concerten als solist en kamermusicus. Haar optredens vonden plaats in Slovenië, Kroatië, Hongarije, België, Oostenrijk en Noorwegen, waar ze in 2019 een concerttournee gaf met de Noorse violiste Sunniva Herland Monstad.

In 2024 gaf ze met haar partner Matthias Nauwelaerts een vierhandige concerttour in China. Ze speelde in prestigieuze zalen zoals ‘Jiaxing Grand Theater 嘉興大劇院’ in Jiaxing, ‘Chengdu Grand Theater’ in Chengdu, ‘SCAC Strait Culture Art Centure’ in Fuzhou en ‘Taicang Grand Theater’ in Taicang.

In 2019 werd ze geselecteerd om een pianocompositie van een Belgische componist te vertolken tijdens de Mauricio Kagel compositiewedstrijd in Wenen.

Grand Theater in Chengdu (China)