Asja Rizvić genoot haar muzikale opleiding in Zagreb en Wenen. Ze studeerde bij Ante Milić aan de Academy of Music in Zagreb en bij Tim Ovens aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen. Ze studeerde af als Master in de muziek aan de Academy of Music in Zagreb.

Rizvić heeft meerdere jaren ervaring als pianoleraar en begeleider aan muziekscholen in heel Kroatië. Ze was werkzaam als leerkracht piano en pianobegeleider aan de Ivan Matetić Ronjgov muziekschool in Rijeka en de Blagoje Bersa muziekschool in Zagreb.

Als pianist trad ze op met orkest en is ze actief op talrijke concerten als solist en kamermusicus. Haar optredens vonden plaats in Slovenië, Kroatië, Hongarije, België, Oostenrijk en Noorwegen, waar ze in 2019 een concerttournee gaf met een Noorse violiste.

In 2019 werd Rizvić geselecteerd om een pianocompositie van een Belgische componist te vertolken tijdens de Mauricio Kagel compositiewedstrijd in Wenen.

Asja heeft zich verder ontwikkeld door deel te nemen aan masterclasses gegeven door gerenommeerde pianisten en pedagogen. Onlangs hebben enkele van Rizvić’s leerlingen prijzen gewonnen op internationale pianowedstrijden.