Welkom bij Nauwelaerts Pianostudio!

studio voor individuele pianoles

Matthias Nauwelaerts startte met het geven van pianolessen aan huis en zijn manier van lesgeven werd al snel geapprecieerd door jong en oud. Hij startte later met lesgeven aan jonge kleuters in muziekateliers en kreeg interesse om zichzelf te verdiepen in muziekles voor kleuters.

Na vele jaren privéles startte hij zijn pianostudio, gevestigd in Beerzel en gespecialiseerd in kwaliteitsvolle muziekles voor jonge kinderen.

Uitrusting van de studio

De studio is uitgerust met een vleugelpiano, een uitgebreide collectie aan partituren en een zitruimte voor de ouders om de les comfortabel bij te wonen. Het is belangrijk dat ouders een plaats hebben om de les aandachtig bij te wonen, zodat ze weten wat er van de leerlingen verwacht wordt tegen de volgende les en zodat de ouders de leerlingen thuis kunnen stimuleren en motiveren.

Persoonlijke methode

Individueel gerichte pianoles is een must, omdat iedereen verschillend is en op zijn/haar manier en tempo leert. Jonge kleuters tot volwassen krijgen telkens individuele coaching waarbij de lesmethode en het traject van de lessen besproken wordt in samenspraak met de leraar.

Concerten & wedstrijden

Als voorbereiding op concerten of wedstrijden is het noodzakelijk dat de beginners een breed repertoire opbouwen en kennismaken met de verschillende stijlperioden uit de klassieke muziek. Deze studio houdt zich nooit vast aan één bepaalde stijl. Alle stijlen komen aan bod, zowel het klassieke alsook het lichtere genre.

Muzikaal inzicht

Het beluisteren van opnames alsook het bijwonen van concerten wordt in Nauwelaerts Pianostudio gestimuleerd ter verrijking van de kennis en de emotionele ontwikkeling van de leerling. Gehoortraining, compositie, improvisatie en wekelijkse luisteropdrachten leiden tot muzikaal inzicht en leergierigheid.

Goede bereikbaarheid

Nauwelaerts Pianostudio bevindt zich in Beerzel vlak aan de N10 Mechelbaan en is vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is plaats voorzien vooraan de studio om de auto te parkeren.