Individuele pianoles

Matthias Nauwelaerts startte met het geven van pianolessen aan huis en zijn manier van lesgeven werd al snel geapprecieerd door jong en oud. Hij startte later met lesgeven aan jonge kleuters in muziekateliers en kreeg interesse om zichzelf te verdiepen in muziekles voor kleuters.

Na vele jaren privéles startte hij zijn pianostudio, gevestigd in Beerzel en gespecialiseerd in kwaliteitsvolle muziekles voor jonge kinderen. De lessen zijn telkens individueel, persoonlijk, plezierig en klassiek gericht.

Persoonlijke methode

Individueel gerichte pianoles is een must, omdat iedereen verschillend is en op zijn/haar manier en tempo leert. Jonge kleuters tot volwassen krijgen telkens individuele coaching waarbij het traject van de lessen besproken wordt in samenspraak met de leraar.

De leerlingen leren al tijdens de eerste lessen alle notennamen memoriseren, hun hele lichaam gebruiken en hun pianobank op de juiste hoogte zetten.

Ella (5 jaar) aan de piano.

Uitrusting van de studio

De studio is uitgerust met een vleugelpiano, een uitgebreide collectie aan partituren en een zitruimte voor de ouders om de les comfortabel bij te wonen. Het is belangrijk dat de ouders de les aandachtig bijwonen, zodat ze weten wat er van de leerlingen verwacht wordt tegen de volgende les. Op deze manier kunnen ouders de leerlingen thuis stimuleren en motiveren.

Concerten en wedstrijden

Als voorbereiding op concerten of wedstrijden is het noodzakelijk dat de beginners kennismaken met de verschillende stijlperioden uit de klassieke muziek. Deze studio beperkt zich nooit tot één bepaalde stijl. Alle stijlen komen aan bod, zowel het klassieke als het lichtere genre.

Frans (7 jaar) won 3de prijs in Youth Competition Atlanta.

Muzikaal inzicht

Het beluisteren van opnames alsook het bijwonen van concerten wordt in Nauwelaerts Pianostudio gestimuleerd ter verrijking van de kennis en de emotionele ontwikkeling van de leerling. Gehoortraining, compositie, improvisatie en wekelijkse luisteropdrachten leiden tot muzikaal inzicht en leergierigheid.

Goede bereikbaarheid

Nauwelaerts Pianostudio bevindt zich in Beerzel vlak aan de N10 Mechelbaan en is vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is plaats voorzien vooraan de studio om de auto te parkeren.