Vanaf welke leeftijd kan ik starten?

Starten met pianolessen is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar. Voor een nauwkeurig advies is het belangrijk dat de leraar de jonge leerling leert kennen. De geschiktheid van het kind om pianolessen te volgen hangt af van verschillende factoren, zoals concentratievermogen, karakter en zowel mentale als fysieke ontwikkeling. Het is ook mogelijk om op latere leeftijd met lessen te beginnen. Om meer informatie te verkrijgen of om een kennismakingsles te reserveren, kunt u contact opnemen met Matthias.

Ja, inderdaad. Dagelijks piano oefenen is van cruciaal belang, ongeacht de leeftijd van de leerling, of het nu een jonge beginner van 4 jaar oud is of een tiener. Het regelmatig beoefenen van de piano speelt een essentiële rol bij het ontwikkelen en verbeteren van muzikale vaardigheden.

Door dagelijks te oefenen, kan de leerling een consistente progressie ervaren in zijn of haar pianospel. Het helpt bij het verbeteren van techniek en het ontwikkelen van muzikaal inzicht.

Hetgeen in de les behandeld wordt, moet dagelijks herhaald en geoefend worden. Het leren van muziek kan vergeleken worden met het leren van een taal; om een taal vloeiend te spreken, moet men er dagelijks mee bezig zijn. Op dezelfde manier is regelmatig oefenen noodzakelijk om muziekvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Ouderlijke betrokkenheid bij het oefenproces is van groot belang voor een succesvolle vooruitgang en ontwikkeling. De ondersteuning en aanmoediging van ouders zijn cruciaal om de leerling te motiveren en te helpen bij het organiseren van oefensessies.

Ja. Als ouder is het van groot belang om thuis uw zoon of dochter te ondersteunen in het leerproces. De leerkracht zal hierbij helpen en laten zien hoe u dit het beste kunt doen.

Thuisondersteuning speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van uw kind. U kunt een positieve en ondersteunende omgeving creëren waarin uw kind gemotiveerd wordt om te oefenen en te groeien in zijn of haar pianospel.

Dat is niet nodig! Het is mogelijk om pianoles te volgen zonder voorkennis van muziek. Notenleerlessen zijn niet nodig, aangezien de benodigde muziektheorie tijdens de pianolessen wordt behandeld en geleidelijk aan op de piano wordt toegepast. Voorkennis van muziek is altijd welkom, maar niet vereist. Bezoek de pagina pianolessen voor meer informatie.

De lengte van de les is afhankelijk van de leeftijd van de leerling. Een kind van 3-6 jaar oud volgt 2 maal per week een les van 30 minuten. Een tiener zal een les volgen van 45 minuten. Bekijk de pagina pianolessen of visie van de studio voor meer info.

Piano leer je op je eigen tempo. Sommige kinderen hebben voorkennis van muziek, terwijl anderen helemaal bij het begin beginnen. Om goed te leren spelen, is het belangrijk om een traject te doorlopen zonder stappen over te slaan, zodat je een volledige en correcte basis in het piano spelen ontwikkelt.

Pianoles omvat niet alleen activiteiten aan de piano, maar ook oefeningen naast de piano. Het is noodzakelijk om oefeningen te doen voor ontspanning van het lichaam en de armen als pianist. Belangrijk is dat er geen haast is en dat de leerkracht het tempo van het kind volgt, en niet andersom.

Leerlingen jonger dan 7 jaar volgen bij voorkeur twee keer per week les. Door systematische herhaling op twee vastgelegde momenten per week wordt een goede basisontwikkeling bevorderd.

De kostprijs is afhankelijk van de lengte van je lessen. Neem een kijkje op de pagina pianolessen of contacteer de studio voor meer informatie over de maandelijkse betaling.

Het is belangrijk om thuis dagelijks op een goed onderhouden akoestische piano te oefenen. Dit is noodzakelijk om een stabiele vooruitgang en een connectie met muziek te kunnen maken. Ook is het nodig om een verstelbare pianobank aan te schaffen, aangezien de zithoogte belangrijk is voor de houding van de leerling. Voor jongere kinderen is de aanschaf van een voetbankje nodig voor de ondersteuning van de voeten.

Er zijn verschillende formules mogelijk om een piano te huren of aan te kopen, zoals huren, aankoop of huurkoop. Informatie over het aankopen of huren van een akoestische piano kan u verkrijgen in samenspraak met de leerkracht of tijdens een kennismakingsgesprek.

Digitale piano’s, keyboards en akoestische piano’s worden vaak door mekaar gebruikt. Echter zijn ze niet hetzelfde. Zoals de naam al doet vermoeden, is een pianoles verschillend aan een keyboardles. Digitale piano’s kunnen de klank en aanslag van een echte piano niet benaderen. Zelfs met de hedendaagse technologie kunnen aparte noten nauwkeurig klinken, maar meerdere klanken tezamen klinken vaak steriel en gevoelloos door het ontbreken van resonantie op een houten zangbodem.

Digitale piano’s werken contraproductief op de techniek en dynamische uitvoering. Lange tijd oefenen op een digitale piano zal het spelen op een akoestische piano moeilijker maken en het leerproces doen vertragen. Bovendien behoudt een akoestische piano zijn waarde veel beter dan een digitale piano. Een akoestische piano kan tot 100 jaar overleven, terwijl een digitale piano verouderd is na 5 jaar en moeilijk door te verkopen is.

Starten met pianolessen kan vanaf 4 jaar oud. Om een exact advies te kunnen geven, moet de leraar kennis maken met de jonge leerling. Het al dan niet klaar zijn om lessen te volgen is afhankelijk van de concentratie, het karakter alsook de mentale en fysieke leeftijd van het kind. Later starten met lessen is ook mogelijk. Reserveer een kennismakingsles voor meer informatie of contacteer Matthias.

In deze pianostudio leert iedereen individueel piano spelen. Op de muziekacademie wordt er daarentegen groepsgericht les gegeven, waarbij leerlingen met 3 tot 4 samen leren spelen. Volgens de visie van de studio is individuele pianoles noodzakelijk om piano te leren spelen, omdat elke leerling verschillend is en een individuele aanpak vereist.

De focus in deze pianostudio ligt op het aanleren van een solide basis in klassieke muziek, aangevuld en afgewisseld met diverse andere muziekstijlen. In de lessen leer je niet alleen klassiek, maar verkennen we ook stijlen van de vroege barok tot 21e-eeuwse muziek. Je bent altijd welkom om suggesties te doen, en dan bekijken we die samen.

Een specifieke opleiding in pop- of jazzmuziek wordt niet aangeboden in deze studio.