Pianoles voor beginners

Matthias Nauwelaerts heeft ervaring met pianoles geven aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden. Leerlingen vanaf 4 jaar kunnen starten en doorgroeien tot gemiddeld en mogelijk tot verdergezet muzikant.

De lessen worden twee keer per week gegeven in sessies van 30, 45 of 60 minuten afhankelijk van leeftijd, concentratie en niveau. De leerlingen starten in het elementair niveau en groeien na verschillende jaren studie door naar het gemiddeld en verdergezet niveau.

Pianoles voor gevorderden

Ook is het mogelijk voor meer ervaren pianisten om zichzelf verder te verdiepen in een bepaalde stijlperiode of zich toe te leggen op wedstrijden of concerten. Het traject kan met de leraar besproken worden.

Matthias gebruikt een aangepaste pianomethode voor kleuters die hij vertaalde naar het Nederlands (Een muzikaal avontuur). Meer info kan u verkrijgen bij de leraar.

Volledige lessen

Kinderen versterken hun muzikaal inzicht en leren naast het pianospelen ook muziek beluisteren, componeren en improviseren. Verrijkende activiteiten zoals spelletjes, gebruik van technologie en activiteiten naast de pianobank zorgen voor een breder muzikaal inzicht.

Het speelgemak en het comfort van de leerling staan op de eerste plaats en de lessen worden gegeven in een brede muzikale context.

De leerkracht zal je adviseren bij het aankopen van een piano, een pianobank, partituren en een voetenbankje indien nodig. Gelieve te wachten met de aankoop van een piano voor advies van de leerkracht.

Herstarten met piano

Heb je reeds ervaring met piano of kom je van een andere pianoleerkracht? De studio kan je helpen om te herstarten of om je lessen verder te zetten.

Reserveer kennismakingsles
Starter

Elementair niveau

Kleuters vanaf 4 jaar kunnen in deze pianostudio hun eerste stappen zetten in de wereld van de piano op een speelse en leerrijke wijze. Ook kinderen van 6 jaar en ouder of tieners zijn welkom om te starten vanaf het begin. We leren de grondbeginselen van de piano. Alles is inbegrepen in deze lessen.

Individueel    Persoonlijk    Plezierig    Klassiek

SEMI-gevorderd

Gemiddeld niveau

Leerlingen groeien na enkele jaren door en begrijpen de muziek beter en beter. Ze leren in groter detail de componisten en muzikale stijlperioden kennen, breiden hun muzikaliteit en techniek verder uit en nemen regelmatig deel aan concerten (en eventueel wedstrijden).

GEVORDERD

Verdergezet niveau

Na vele jaren studie komen de leerlingen terecht in een hoger niveau van pianospelen. In dit niveau zijn de leerlingen zelfstandiger, kunnen ze muziek zelf analyseren en hebben ze kennis van alle muzikale stijlperioden. Leerlingen die voldoende bagage hebben, kunnen doorgroeien richting het kunstsecundair onderwijs.