voor beginners

Matthias Nauwelaerts heeft ruime ervaring in het geven van pianoles aan leerlingen van diverse niveaus en leeftijden. Voor leerlingen vanaf 4 jaar biedt hij twee lessen per week aan, met sessies van 30, 45 of 60 minuten, afhankelijk van de leeftijd, concentratie en het niveau van de leerling.

Daarnaast heeft Matthias nauw samengewerkt met auteur Irina Gorin aan een authentieke pianomethode speciaal voor kleuters. Hij heeft deze methode vertaald naar het Nederlands, onder de titel ‘Een muzikaal avontuur‘.

Ellie tijdens het lenteconcert in 2023
Nim tijdens het lenteconcert in 2023

voor gevorderden

Voor de ervaren leerling bestaat de mogelijkheid om zich verder te verdiepen in een specifieke stijlperiode of zich toe te leggen op wedstrijden en concerten. Tieners, hogeschoolstudenten en volwassenen kunnen in overleg met de leraar het meest geschikte traject bespreken om hun muzikale doelen te bereiken.

voor herstarters

Heb je al ervaring met piano spelen of heb je eerder les gehad van een andere pianoleraar? De studio kan je helpen bij een nieuwe start. Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontdek hoe we je verder kunnen ondersteunen.

Victor (4 jaar) tijdens zijn eerste pianoles.
Axelle (6 jaar) tijdens haar eerste pianoles

Volledige lessen

Kinderen vergroten hun muzikaal inzicht en ontwikkelen naast het pianospelen ook muziek beluisteren, componeren en improviseren. Verrijkende activiteiten, zoals spelletjes, het gebruik van technologie en activiteiten naast de pianobank, dragen bij aan een breder muzikaal begrip.

Het speelgemak en comfort van de leerling hebben de hoogste prioriteit, en de lessen worden gegeven binnen een brede muzikale context.

De leraar zal je adviseren bij de aanschaf van een piano, pianobank, partituren en eventueel een voetenbankje. We raden je aan om te wachten met het kopen van een piano totdat je advies hebt ontvangen van de leraar.

muzikaal inzicht

Het stimuleren van het beluisteren van opnames en het bijwonen van concerten draagt bij aan de verrijking van de emotionele ontwikkeling van de leerling. Gehoortraining, compositie en improvisatie spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van muzikaal inzicht en een leergierige houding.

Starter

Elementair niveau

Kleuters vanaf 4 jaar kunnen in deze pianostudio op een speelse en leerrijke manier hun eerste stappen zetten in de wereld van de piano. Ook kinderen van 6 jaar en ouder, evenals tieners, zijn van harte welkom om vanaf het begin te beginnen.

We leggen de nadruk op het leren van de basisprincipes van het pianospel. Alles wat nodig is voor de lessen is inbegrepen.

SEMI-gevorderd

Gemiddeld niveau

Na enkele jaren van toegewijde studie groeien de leerlingen in hun muzikale reis en ontwikkelen ze een dieper begrip van muziek. Ze leren meer over verschillende componisten en muzikale stijlperiodes, en breiden hun muzikaliteit en technische vaardigheden verder uit.

Daarnaast krijgen ze regelmatig de kans om hun vorderingen te tonen door deel te nemen aan concerten en mogelijk ook wedstrijden.

GEVORDERD

Verdergezet niveau

Na vele jaren van studie bereiken de leerlingen een gevorderd niveau van pianospel. Op dit niveau zijn de leerlingen zelfstandig en in staat om muziek te analyseren. Ze hebben kennis van diverse muzikale stijlen.

Leerlingen met voldoende vaardigheden en kennis kunnen ervoor kiezen om door te groeien naar het kunstonderwijs. Dit biedt hen de mogelijkheid om hun muzikale talent verder te ontwikkelen en zich te specialiseren in hun passie voor de piano.

Wil je als leerling of leerkracht graag een een-op-een sessie boeken zonder vast lid van de studio te worden? Neem een kijkje bij de individuele sessies voor een individuele les.